Tietokonehuolto

Palvelut

Tietokoneet ovat joka kodissa sekä työpaikalla kovassa käytössä ja niiden kunnossapito välillä on elintärkeää. PC-huollot ovat meille päivittäistä työtä, oli kyseessä sitten ohjelmisto- tai komponenttiviat. Myös uusien koneiden käyttöönotto ja tarvittavien tiedostojen kopiointi vanhasta koneesta on osa palveluitamme. Huollamme tietokoneita sekä Paraisilla, että Turussa ja jos tarvitset apua, konsultaatiota tai hinta-arvion ota meihin yhteyttä. Teemme myös koti- ja yrityskäyntejä, tutustu lisää tästä.   Säännöllinen PC-huolto takaa turvallisen käytön ja pidentää tietokoneen käyttöikää. Tietokoneen toimivuus kotona ja yrityksissä on nykyään tärkeää, joten konetta kannattaa huoltaa ennen, kuin isompia ongelmia tulee. Tietokonehuolto ja tämän kautta käyttöiän pidentäminen on myös ympäristöystävällistä, koska tällöin ei tarvitse ostaa uutta tietokonetta, vaan riittää, että tuot tietokoneesi meille ja voimme piristää sen vaikkapa SSD-kloonauksella. PC-huolto tarkoittaa sitä, että koneen mekaanisesti, vaihdamme lämpötahnan prosessorille, puhdistamme koneen käyttöjärjestelmän, poistamme haittaohjelmat sekä päivitämme ohjelmistot. Tarvittaessa päivitämme lisämaksusta käyttöjärjestelmän, kuten Windows 10 tai muuta ohjelmistoa ja asennamme ne sinulle jos tarvitset apua. Uuden tietokoneen käytönotossa on hyvä antaa meidän konfiguroida tietokone, jotta kaikki on optimoitu ja oikein asennettu. Esimerkiksi Windows käyttöjärjestelmän oletusasetuksissa pyörii yleensä paljon taustaohjelmia, jotka syövät resursseja ja hidastavat tietokonetta huomattavasti. Jos ostat uuden tietokoneen ja haluat säästää tiedostot sekä ohjelmat vanhasta tietokoneesta voimme siirtää ne samalla, jotta pääset käyttämään uutta tietokonetta murheettomasti, tämä on tarjoamamme ”Avaimet käteen paketti”. Jos tietokoneellesi tai muulle laitteelle on tapahtunut vahinko ja tarvitset vakuutusyhtiölle kirjallisen kustannusarvion, niin saat myös sen meidän kauttamme. Tässä tapauksessa tuot tietokoneesi tai laitteesi meille ja kirjoitamme lausunnon vakuutusyhtiölle odottaessasi Kysymyksiä ja ehdotuksia voit esittaa ottamalla meihin yhteyttä tästä.

MAC-huolto

Emme huolla pelkästään Windows-koneita, vaan myös MAC tietokoneita. MAC-huolto on meille myös päivittäistä puuhaa. Yleiset toimenpiteet ovat käyttöjärjestelmän päivittäminen tai hitaan MAC-koneen nopeuttaminen, tässä tapauksessa voimme joko lisätä koneeseen lisää RAM-muistia tai tehdä vaikkapa SSD-kloonauksen. Säännöllinen peruspuhdistus on myös tärkeää, jotta MAC-tietokoneesi olisi käyttökelvollinen pidemmän ajan. Säästyt turhilta ongelmilta, kun huollatat Apple-tietokoneesi säännöllisesti. Vaihdamme myös näyttöjä ja muita komponentteja MAC tietokoneisiin, sekä muihin Applen laitteiseein. Tässä tapauksessa kannattaa keskustella asentajamme kanssa työn kestosta ja hinnasta. Jos olet epävarma tai haluat hinta-arvion, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua. Kuten yllä mainittu, hoidamme vakuutusyhtiöille kirjallisen kustannusarvion myös MAC tietokoneille tarvittaessa.

Kannettavan tietokoneen huolto

Kuten normaali PC-huolto, kannettava tietokone tarvitsee myös säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Yleinen ongelma on ylikuumeneminen, hitaus tai osien rikkoontuminen. Huollamme kannettavia tietokoneita päivittäin, SSD-kloonaus on esimerkiksi hyvin yleinen toimenpide, joka antaa kannettavalle uutta potkua. Päivittämällä mekaanisen kiintolevyn SSD-kiintolevyyn saadaan kannettavaan tietokoneeseen nopeuttaa sekä käyttöikää lisää, ja vältät uuden koneen hankinnan/oston. Voimme myös päivittää kannettavan tietokoneen RAM-muistia, joka nopeuttaa käyttöä sekä lisää käyttömukavuutta. Toinen yleinen ongelma on, että jotain on tippunut kannettavan tietokoneen näppäimistölle ja näppäimistö ei enää toimi. Tässä tapauksessa annamme sinulle tai vakuutusyhtiöllesi hinta-arvion ja vaihdamme näppäimistön koneeseen, jotta pääset taas käyttämään kannettavaa tietokonettasi. Kannettavan tietokoneen käytössä voi sattua ja tapahtua mitä vain, esimerkiksi pöydältä tai sylistä kaatuneen kannettavan näyttö voi olla rikki, kiintolevy vaurioitunut tai vaikka vaurioitunut näytön kiinnitysosa. Ei huolta, me korjaamme myös tarvittaessa tämän tapaiset vauriot. Muista kertoa tarkasti mitä koneellesi on tapahtunut jotta tiedämme mitä tehdä ja sitä myöten antaa arvion työn kestossa. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat hinta-arvion ota meihin yhteyttä tästä.

Uuden kannettavan hankinta

Jos kuitenkin päätät että olisi aika hankkia uuden kannettavan tietokoneen, voit tilata uuden koneen meidän kautta ja autamme sinua asentamaan haluamasi ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät. Tässä kohtaa olisi hyvä tilata ”Avaimet käteen” paketti samalla jotta pääset suoraan käyttämään konetta ilman että joudut asentamaan käyttöjärjestelmät sekä tarvittavat ohjelmistot. Me olemme aina ajan tasalla kannettavien tietokoneiden kanssa ja tiedämme mikä kone on oikeasti hintansa arvoinen. Käymme kanssasi läpi kaikki olennaiset tiedot, mihin käyttöön kone tulee, sinun toivomukset sekä mikä sinun budjetti on. Löydämme tämän jälkeen kannettavan tietokoneen joka sopii juuri sinulle. Kuten mainittu PC-huolto kohdassa, teemme myös vakuutusyhtiöille kirjallisen kustannusarvion tapaturman sattuessa.

Macbook huolto

Kuten Windowsin kannettavat tietokoneet, Macbookit tarvitsevat myös säännöllistä huoltoa. Macbook akkuvaihto on meillä melko yleinen toimenpide, vanhojen Macbook tietokoneiden akut ovat vuosien käytön jälkeen lopussa ja lyhentävät liikkuvan käytön aikaa. Hyvä esimerkki on vanhempi Macbook akku joka on alkanut vuotamaan, tämä on suuri palovaara ja voi aiheuttaa huomattavasti suuremmat kustannukset kuin säännöllinen huolto. Näppäimistö ongelmat ja ylikuumeneminen ovat myös yleinen ongelma, tässä tapauksessa on hyvä ottaa meihin yhteyttä jotta voimme arvoioida Macbook huollon hinnan sekä keston.

Kotikäynti

Välillä voi olla tietokone ongelmia mutta et pääse liikkeeseemme paikanpäälle, ei hätää, teemme kotikäyntejä tarvittaessa. Esimerkiksi ison pöytäkoneen raahaaminen paikasta toiseen voi olla melko työläistä mutta me hoidetaan se puoli jottei sinun ei tarvitsisi sitä miettiä. Joskus ongelma ratkaistaan paikanpäällä sinun luona tai viemme tietokoneen meidän konttoriin korjattavaksi, joka tapauksessa et tarvitse murehtia logistiikasta sillä me olemme täällä apunasi. Suuremmat operaatiot kuten esimerkiksi SSD-kloonaus tai PC-huolto suoritetaan meidän konttorilla sillä ne vievät paljon aikaa ja vaativat monta eri työkalua. Yleinen ongelma kotona voi olla internet ongelma eli jostain syystä ei netti pelaa ja et tiedä mistä aloittaa, tilatessasi kotikäynnin kartoitamme ongelman, ratkaistaan ongelma sekä selitetään sinulle tasan tarkkaan mitä on tapahtunut ja miten vältät samantapaisia ongelmia tulevaisuudessa. Kotikäynneillä hoituu monta eri asiaa kuten esimerkiksi:
  • Kotiteatterin asennus
  • Tietokoneen asennus
  • Internetin asennus ja konfiguraatio
  • Tulostimien asennus sekä vianmääritys
ja paljon muuta. Koska olemme Telian jälleenmyyjä voimme myös hoitaa liittymäpäivitykset, uusien liittymien hankinnat sekä laitteiden tilaaminen kotonasi jos et pääse konttorillemme. Kotikäynti on sopiva vaihtoehto esimerkiksi eläkeläisille tai asiakkaille joilla ei ole omaa autoa, tämä ei tietenkään tarkoita sitä että jos omistat auton tai et ole eläkkeellä ettet voisi tilata kotikäyntiä, autamme joka tapauksessa. Mikäli työt tehdään kotonasi muista että voit myös hyödyntää kotitalousvähennystä. Varaa kotikäynti tästä ja sovimme sopivan päivämäärän tapaamiselle.

Verkkohuolto

Verkko ongelmat voivat tuottaa suurta huolenaihetta ja stressiä ja ratkaisuja löytyy monenlaisia mutta et tiedä mistä aloittaa? Archipelago Technics on palvellut asiakkaita monta vuotta ja verkkohuolto on myös päivittäistä työtä meille oli sitten kyseessä langattoman yhteyden korjaus, verkkokaapeleiden asennus tai uuden verkon konfiguraatiossa, internet ongelmia löytyy joka lähtöön mutta me autamme sinua. Verkko ongelmat voidaan korjata joko paikapäällä asiakkaan luona tilaamalla kotikäynnin tai yrityskäynnin mutta joissakin tapauksissa riittää että tuot esimerkiksi reitittimen liikkeeseemme jotta korjaajamme voivat tarkistaa laittesi. Muista ettei koskaan voi kysyä tyhmiä kysymyksiä, verkkoasiat ovat yhtä viidakkoa ja me olemme täällä apunasi joten ota meihin yhteyttä niin autamme sinua.

Ota yhteyttä!

Paraisten toimipiste

Ålöntie 7, 21600 Parainen
Arkisin 10.00 - 17.00 La 10.00 - 14.00
+358 40 582 9704
info@a-t.fi