Tietokoneet

Archipelago technicsiltä saat kannettavat tietokoneet, pöytäkoneet, palvelimet ja komponentit.
Tarjoamme laitteet kaikkiin tarpeisiin edullisista kotitietokoneista järeisiin peli- ja yritystietokoneisiin. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Uutta tietokonetta hankkimassa

Minkä tyyppistä tai mihin tarpeisiin olet konetta hankkimassa? Läppäreiden ja pöytätietokoneiden hintahaarukka on laaja ja hinnat alkavat muutamasta sadasta eurosta ja tehokkaat koneet maksavat tuhansia euroja. Eroja on käytettävyydessä, ohjelmistoissa ja käyttöiässä.  Tästä syystä kannattaa ennen hankintaa perehtyä eri tietokonemalleihin. Autamme mielellämme valinnan tekemisessä joko toimipisteissämme tai puhelimessa

Yksi valintaan vaikuttava tekijä on käyttöjärjestelmä, eli yleisimmät käyttöjärjestelmät ovat Applen macOS ja Microsoftin Windows. Apple käyttöjärjestelmä löytyy macbook kannettavista ja iMac-pöytäkoneista . Microsoft käyttöjärjestelmä on yleisin ja on saatavilla eri valmistajien läppäreihin ja pöytäkoneisiin. Kauttamme saat niin Applen, kuin muidenkin valmistajien laitteet.

Kannettava vai pöytätietokone, kenties tablettitietokone?

Perinteisen tietokoneen rinnalle on tullut läppäreitä ja tablettitietokoneita, jotka teholtaan ja suorituskyvyltään pystyvät vastaamaan perinteisten pc:n käyttäjien tarpeisiin. Useimmat käyttäjät valitsevat kannettavan tietokoneen, koska siinä yhdistyvät pöytäkoneen käytettävyys, teho ja tabletin pieni koko. Tablettitietokone soveltuu taas paremmin luovaan työhön ja tehtäviin, jossa tarvitaan kosketusnäyttöä tai siihen soveltuvaa kynää. Kosketusnäytöllisiä kannettavia on tarjolla useita eri malleja, mutta näiden hintataso on vielä melko korkea.

Kannettava tietokone

Kannettava tietokone on kompakti ja hyvä valinta kaiken tyyppiseen käyttöön. Valittaessa läppäriä on tärkeää huomioida sellaisia ominaisuuksia kuten akun kesto, suoritinteho, muisti ja näytönohjain. Nämä seikat määräytyvät suoraan käyttötarpeen mukaan, eli kevyeen kotikäyttöön, nettiselailuun ja sähköpostien lähettämiseen soveltuu käytännössä kaikki kannettavat tietokoneet. Kuvan ja videon käsittely vaativat koneelta huomattavasti enemmän ja varsinkin yrityskäytössä on syytä huomioida laitteiden kestävyys, käyttöikä ja tietoturvallisuus. Applen MacBook läppäreistä löytyy ratkaisut vaativiinkin tarpeisiin, joita on saatavilla myös meidän kauttamme. Kannettavien tietokoneiden valinnassa autamme mielellämme toimipisteissämme ja puhelimessa. Kauttamme saat koneet käyttövalmiina, halutuilla ohjemistoilla ja lisälaitteilla. Huollamme myös vanhoja läppäreitä ja pöytäkoneita ja esimerkiksi uuden kannettavan ostamisen vaihtoehto on päivittää vanha kone SSD-kiintolevylliseksi – tutustu lisää täältä.

Pöytäkoneet

Perinteinen pöytäkone on edelleen hyvä valinta tarpeisiin, jossa tietokoneen räätälöitävyys ja tehokkuus on tärkeitä ja konetta ei ole tarpeen kuljettaa mukana. Pöytätietokoneisiin pystyy liittämään useita näyttöjä ja koneen komponentteja voi päivittää tarpeen vaatiessa. Varsinkin suunnittelutyötä tekevät ja tietokoneilla pelaavat suosivat perinteisiä koneita, joissa on erillinen keskusyksikkö ja näyttö. Nykyisistä pöytäkoneista löytyy myös todella pienikokoisia ja erittäin tehokkaita ratkaisuja, kuten Apple Mac Pro ja Asus ProArt PA90. Pystymme vastaamaan vaativien harrastajien ja ammattilaisten tarpeisiin sekä neuvomaan oikeissa komponentti valinnoissa, kun haluat pöydällesi uusinta ja paras teknologiaa. Meidän kauttamme saat koneet kaikkiin tarpeisiin, ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Koneen saat joko komponentteina, valmiiksia koottuna tai avaimet käteen – palvelulla.

Tablettitietokoneet

Uutena vaihtoehtona läppärin ja pöytäkoneen rinnalle on tullut erittäin tehokkaat ja monipuoliset tablettitietokoneet. Edulliset tabit toimivat enemmän kodin viihdekeskuksina, kuten videoiden katseluun tai some-selailuun, mutta hintaluokassa ylempänä olevat tabletit tarjoavat hyvän kilpailijan esimerkiksi kannettaville tietokoneille.  Kookkaat ja tarkat kosketusnäytöt tarjoavat hyvä työkalun kuvankäsittelyyn tai graafiseen suunnitteluun. Pad-tietokoneiden lisävarusteina on saatavilla kyniä, jolloin voit käyttää sitä piirtämiseen ja suunnitteluun. Kauttamme saat tilattu käyttövalmiina myös tablettitietokoneet.

Tietokoneiden komponentit ja tarvikkeet

Saat meiltä nopealla toimituksella kaikki tarvitsemasi komponentit. Jonkin verran osia löytyy valmiina Paraisten toimipisteen varastolta ja toimitukset tilauksiin saadaan yleensä seuraavalle päivälle. Toimitamme sovittaessa tarvikkeet ja komponentit asiakkaan toimipisteeseen Turun ja Paraisten alueella.

Tietokoneiden asennus-, huolto- ja korjauspalvelut

Asennamme meiltä ostetut komponentit ja laitteet tarvittaessa edulliseen hintaan ja korjaamme sekä huollamme vanhat koneet. Kauttamme saat myös kustannusarviot vakuutusyhtiötä varten. Ota yhteyttä!

Tulostimet ja tarvikkeet

Meiltä saat tulostimet kaikkiin tarpeisiin, alkaen kotitulostuksesta vaativaan ammattitulostamiseen. Kuten muissakin laitteissa on hintahaarukka tulostimissa laaja, eli halvimmillaan saat perus mustesuihkutulostimen muutamalla kympillä ja tarkat lasertulostimet voivat taas maksaa tuhansia euroja. Autamme sinua tulostimen valinnassa toimipisteissämme Turussa ja Paraisilla tai verkossa, ota yhteyttä!

Minkälaisen tulostimen tarvitset

Tulostimia löytyy kahta päätyyppiä, eli mustesuihku- ja lasertulostin. Näistä löytyy musta- ja väritulostin mallit sekä monitoimitulostimet, joilla voit skannata sekä kopioida asiakirjoja. Yleensä mustesuihkutulostimet ovat hankintahinnaltaan edullisemmat, mutta käyttökustannukset saattavat olla huomattavan kalliit per tuloste, verrattuna hankintahinnaltaan tyyriimpään lasertulostimeen. Mustesuihkutulostimien mustepatruunat tyhjentyvät pienelläkin tulostusmäärällä melko nopeasti ja uudet patruunat maksavat helposti uuden tulostimen verran. Vaihtoehdoksi on tulleet mustesuihkutulostimet, joiden mustesäiliöt voi täyttää erillisistä mustepulloista, eli mustesäiliötulostimet. Perustasonkin tulostimissa on tänä päivänä Wi-Fi-yhteys ja tämä mahdollistaa langattoman tulostuksen lähiverkon yli. Tulostinta valittaessa on hyvä varmistaa, että tämä ominaisuus löytyy, varsinkin jos haluat pitää tulostimen sellaisessa paikassa, johon tulostuskaapelin vetäminen ei ole helppoa.

Monitoimitulostin kotikäyttöön tai kevyeen yrityskäyttöön

Tarve tulostamisella on digitalisaation myötä vähentynyt, mutta tietyissä tilanteissa kuten tehdessä sopimuksia on tarve saada tulostettua sopimus, joka allekirjoitetaan ja sen jälkeen skannataan vastapuolelle. Tähän tarpeeseen loistava valinta on monitoimitulostin, jolla saat tehtyä kaikki tarvittavat asiat satunnaisesti. Mustesuihkumonitoimitulostin toimii myös hyvin valokuvien ja värikkäiden asiakirjojen tulostamiseen. Tulostuskustannukset on mustesuihkutulostimissa korkeat, joten jos tarve on tulostaa paljon tekstiä sisältäviä asiakirjoja, kuten laskuja, on oikea valinta lasertulostin. Laadukkaan monitoimitulostimen kotikäyttöön tai kevyeen yrityskäyttöön saat hintaan 200-300€:a.  Soita tai tule käymään toimipisteellämme, niin autamme sinua valitsemaan sopivan monitoimitulostimen.

Lasertulostin vaativaan tulostukseen

Lasertulostimeen päädytään, kun tarve on tulostaa suuria määriä asiakirjoja, kuten sopimuksia, laskuja ja muita vastaavia. Laserin tulostusjälki on terävä ja kappalekustannus alhainen. Lasertulostimen värikasetin hinta on korkea, mutta yksi kasetti riittää usein jopa useiden tuhansien sivujen tulostamiseen. Lasertulostimista saa myös monitoimitulostin malleja, jolloin laitetta voidaan käyttää myös skannaukseen ja kopiointiin. Toimitamme tulostimet myös asennettuina suoraan paikan päälle – ota yhteyttä tai tule käymään!

Tulostusmusteet ja tarvikkeet

Varastostamme löytyy yleisimmät mustepatruunat ja saamme tilattua musteet myös seuraavaksi päiväksi. Toimitamme musteet tarvittaessa suoraan toimipisteeseenne. Toimitamme myös väriainekasetit lasertulostimiin ja täyttöpullot mustesäiliötulostimiin. Musteiden lisäksi saat meiltä tulostimien tarvikkeet, kuten kaapelit ja lisälaitteet sekä tulostuspaperit. Palvelemme asiakaitamme myös laitteiden ja tulostinten asennuksissa sekä huoltoon liittyvissä tarpeissa,  toimipisteissämme tai asiakkaan luona.

Verkkoratkaisut

Pätkiikö kotiverkko tai tarvitseeko yritys turvallisen ratkaisun liiketoimintaansa? Pystymme auttamaan kaikenlaisissa tarpeissa verkkoratkaisuihin liittyen. Verkkoratkaisut voidaan toteuttaa hankkimalla tarvittavat laitteet omaksi tai vaihtoehtoisesti käyttää Telian tarjoamia ratkaisuita, joiden jälleenmyyjänä Archipelago Technics Oy toimii. Ota yhteyttä ja kartoitetaan tarpeesi!

Verkkoratkaisut yrityksille

Etätyön yleistyessä ja digitalisaation edetessä kasvaa myös vaatimukset  verkkopalveluiden osalta yrityksissä. Oli kyseessä pieni tai suuri yritys, on verkkoratkaisu yhtä tärkeä kuin toimivat puhelinliittymät. Verkkoratkaisun tärkein ominaisuus on turvallisuus – toimiva ja eriytetty verkko vieraille ja omaverkko yrityksen omille työntekijöille. Etätyö mahdollisuus on myös otettava huomioon ja tarjottava VPN-yhteys, jonka kautta voidaan ottaa yhteys yrityksen sisäiseen verkkoon. Kuulostaa monimutkaiselta ja vaivalloiselta, mutta sitä se ei ole. Hyvin suunniteltu ja toteutettu verkko tarjoaa huolettoman ja tehokkaan työympäristön. Tarjoamme verkkoratkaisuja ja verkkopalveluita mm. King Spanille ja Q-Powerille. Myös erityyppiset pilvipalvelu-ratkaisut ja palvelinjärjestelmät ovat osa tarjoamiamme ratkaisuja. Näihin tarvittavat laitteistot saat kauttamme, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Huollamme ja asennamme verkkoja asiakkaiden tiloissa. Yrityskäynnin voit tilata täältä!

Kotiverkot

Kotiverkkojen vaatimukset kasvavat laitteiden määrän kasvaessa kodeissa Kodin verkkoon kytketään perinteisten tietokoneiden, konsoleiden ja puhelinten lisäksi nykyään televisioita, pesukoneita, valaistuksia ja hälytinjärjestelmiä. Verkko jaetaan usein langattomasti ja rakenteet aiheuttavat ongelmia langattoman signaalin kululle. Tämän tyyppisten verkko-ongelmien ratkaisu on meille yleinen tehtävä ja muutoksia saadaan aikaan lisäämällä verkkoon vahvistimia tai reitittimiä, joilla saadaan verkko toimimaan paremmin. Tärkeää on myös kotiverkkojen turvallisuus, koska kaikissa kodinkoneissa ei ole huomioitu tietoturvallisuutta ja tästä syystä kodinverkon täytyy huolehtia siitä. Kodin Wi-fi-verkot ovat kovalla kuormalla ja vuosia vanhat langattomat reitittimet eivät pysty vastaamaan nykyisiin tarpeisiin. Meidän kauttamme saat laadukkaat laitteet kodin verkon tarpeisiin ja tarvittaessa turvallisesti asennettuna.

Mobiililaitteet

Kauttamme saat hankittua puhelimet ja muut mobiililaitteet. Toimimme Telian jälleenmyyjänä ja voimme tarjota laitteet heidän kauttaan tai vaihtoehtoisesti tilaamme haluamasi laitteen muualta. Tarjoamme aina meiltä hankittuun laitteeseen tarvittaessa apua käyttöönottoon tai vaihtoehtoisesti voit tilata laitteen käyttövalmiina. Teemme myös mobiililaitteiden huoltoja ja korjauksia. Mobiililaitteiden osalta palvelemme Paraisten ja Turun toimipisteessä.